Абе колеги от доста време се каня да ви питам - От около 2-3 месеца си карам без ламбда сонда. Просто съм я изключил от буксата тъй като я включа не работи двигателя( играят обороти и прекъсва). Та има ли някакви последствия . Разхода си е ОК 7-8 извънградско.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ламбда сонда
Collapse
X
-
явно караш колата по който аварийният режим е добър. нищо не може да стане но не можеш да използваш пълноценно мотора.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Здравейте, колеги, да не отварям нова тема ще пиша тук за проблема.
Днеска минах през една горе-долу голяма локва по-бързичко и след 10-15 секунди ми светна лампата на двигателя. Отидох на диагностика и се оказа това което и аз мислех - Ламбда сонда. Възможно ли е да се повреди от водата? В смисъл да даде нещо накъсо или няма такава опасност?
Колата е от подписа. Благодаря ви!
Comment
-
Да възможно е при мен светна чек лампата която прилича на дюзичка.Диагностиката каза намокрен куплонк на ламбда сондата,но сам не можеш да си изтриеш грешката дори и с изключване на акумулатора.Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.
Comment
-
Сондата се е охладила от водата и е дала навъзможна стойност най-вероятно. Буксата и е чак горе. Няма как да се намокри. При твоя компютър МЕ7.3.1 когато възникне грешка в ламбда сондата светва и чека на таблото за разлика примерно с М1.5.5 при 156 примерно или като цяло при ЦФ2 моторите. Не би следвало обаче сондата да се повреди, но знае ли се. Трябва да се види на диагностика какво се случва. Не бързай със изводите за смяна.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Моята е с три сонди нямам представа кой куплонк е бил намокрен или влажен,но механика е мой човек и преди около 6 месеца бях сменил третата сонда при него и няма как просто да ми каже за смяна ламбда сонда просто изсушава и трие грешката,но тези твой диагностици може да те натоварат с кинти.Може наистина да е за смяна нямам представа просто казвам какво е станало при мен,а при теб може да е друго.Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.
Comment
-
Само може да се предполага. Диагностиката ще си каже най-добре
---------- Post added at 23:17 ---------- Previous post was at 23:16 ----------
Първоначално публикувано от napoli Покажи съобщениеМоята е с три сонди нямам представа кой куплонк е бил намокрен или влажен,но механика е мой човек и преди около 6 месеца бях сменил третата сонда при него и няма как просто да ми каже за смяна ламбда сонда просто изсушава и трие грешката,но тези твой диагностици може да те натоварат с кинти.Може наистина да е за смяна нямам представа просто казвам какво е станало при мен,а при теб може да е друго.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
моята сонда я смених наскоро с втора употреба, купена от форума. След смяната разхода ми падна с около 2 литра на 100км но и колата набира много по бавно до 3000об/мин... замислям се дали това има нещо общо макар след каот работи нормално сондата би трябвало колата да си върви като за 140 коня а не като 90...
Comment
Comment